Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Putin ile Merkel Suriye'yi görüştü

        Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin ve Merkel arasında telefon görüşmesi gerçekleşti,iki liderin telefon görüşmesinde, Suriye ve çevresindeki durumu ayrıntılı olarak ele aldığı belirtildi.

        İkili Suriye ve çevresinde artan gerginliği ele aldı. Putin, Merkel'e ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'deki saldırısıyla uluslararası hukukun ihlal edildiğini, krizin barışçıl yolla çözülmesi sürecine ciddi bir zarar verdiğini söyledi.

        Açıklamaya göre, Putin, görüşmede "Batı ülkelerinin Suriye'ye karşı gerçekleştirdiği saldırgan eylemin, uluslararası hukuk kurallarını ve BM Tüzüğünü ihlal ettiğini" belirtti ve Suriye krizinin barışçıl çözüm sürecine zarar verildiğine işaret etti.

        Açıklamada, liderlerin, Suriye'deki Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü misyonunun hassas ve tarafsız bir çalışma yapmasının önemine dikkat çektiği belirtilerek Suriye meselesinde Astana ve Cenevre platformlarında da dahil olmak üzere iki tarafın diplomatik ve siyasi çabaların yeniden başlamasına yardım etmeye hazır oldukları ve bu yönde ikili temasları sürdürmeye devam edecekleri aktarıldı.

        Görüşmede iki liderin, Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesiyle ilgili de görüş alışverişinde bulunduğu ifade edildi.

        Dün Almanya'dan yapılan açıklamada, Alman Hükümeti Sözcüsü Steffen Seibert,Almanya'nın Suriye'ye gerçekleştirilecek olan askeri harekata katılımı yönünde bir talep olmadığını belirtti.

        Alman Hükümeti Sözcüsü Steffen Seibert yaptığı açıklamada, Berlin'in Suriye'ye yönelik saldırı ile ilgili ilgili tutumunun, Suriye rejimi tarafından gerçekleşen başka bir kimyasal silah kullanımından dolayı öfkelenenleri desteklediği yönünde olduğunu belirtti. Seibert, "Almanya’nın askeri harekata katılımı yönünde bir talep yoktu" şeklinde açıklama yaptı.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa