Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Prof. Beril Dedeoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor

        İstanbul'da geçirdiği beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü hastanede iki gün önce hayatını kaybeden Eski Avrupa Birliği Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu ile Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenleniyor.

        Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya'nın da aralarında bulunduğu isimler katılıyor. Cenaze töreninde Dedeoğlu'nun eşi Basri Dedeoğlu, kızı İlayda, oğlu Efe ile birlikte Kayınvalidesi Neriman Dedeoğlu ve kardeşi Ali Gümüş taziyeleri kabul ediyor.

        ÜNİVERSİTEDE TÖREN DÜZENLENDİ

        Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu için ilk tören Galatasaray Üniversitesi'nde düzenlendi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ""Kaybettiğimiz her ilim insanımız, dünyamızda yeri dolduramaz bir boşluk bırakıyor" dedi.

        Prof. Dr. Beril Dedeoğlu için Galatasaray Üniversitesinde tören düzenlendi. Törende konuşmaların yapıldığı sırada bazı katılımcıların ve öğrencilerin gözyaşı döktüğü görüldü.

        Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ertuğrul Karsak, Dedeoğlu'nun ailesi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

        ERDOĞAN: BİLİM DÜNYASINDAN KAYAN BİR YILDIZ

        Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kaybettiğimiz her ilim insanımız, dünyamızda yeri dolduramaz bir boşluk bırakıyor. Bugün de Beril Dedeoğlu hanımefendinin vefatı vesilesiyle bir aradayız. Beril hocamız aynı zamanda bakan, rektör, YÖK üyesi, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyeliği sıfatlarıyla uzun zamandır birlikte çalıştığım bir mesai arkadaşımdı. Kendisi görev yaptığı her yerde birikimli, üretkenliği, hanımefendiliğiyle sevilen saygı duyulan bir isim olmuştur. Uluslararası ilişkiler alanında yerli ve milli bakış açısı ile yaptığı değerlendirmeler her zaman ufkumuzu açmıştır. Hocamız hayatı boyunca kitap, makale, konferans, röportaj olarak ortaya koyduğu ürünlerin yanı sıra yetiştirdiği öğrenciler ve üstlendiği görevlerle de daima ülkesine karşı mesuliyetini yerin getirmeye gayret etmişti. Topluma hizmet etme heyecanına ve çabasına bizzat şahit olduğumuz hocamızı genç denebilecek bir yaşta kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Halbuki bizim Beril hocamız ile birlikte yapmayı planladığımız daha çok çalışma vardı" ifadelerini kullandı.

        Türkiye'nin özellikle uluslararası ilişkiler ve güvenlik politikaları ile ilgili kritik bir dönemde geçtiğini vurgulayan Erdoğan, "Eminim kendisinin de zihninde planı hazır olan daha çok çalışması projesi bulunuyordu. İnşallah onun bıraktığı yerden öğrencileri, mesai arkadaşları çalışmalarını devralacak ve nihayete erdireceklerdir. Bilim dünyamızdan kayan bir yıldız olarak gördüğüm hocamıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesine, akademi dünyasına ve sevenlerin baş sağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa