Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Prag Büyükelçisi Bağış'tan Zeman'a güven mektubu

        Prag Kalesinde düzenlenen tören, Çek Askeri Bandosunun İstiklal Marşı’nı seslendirmesi ve kaleye Türk bayrağının çekilmesiyle başladı.

        BüyükelçiBağış, eşi Beyhan N.Bağışve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanı Zeman tarafından kabul edildi.Bağışburada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zeman’a hitaben yazdığı güven mektubunu teslim ederek tüm resmi yetkilerini üstlenmiş oldu.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

        Törenin ardından Zeman’la görüşenBağış, yaptığı açıklamada, görüşmenin samimi ve yapıcı bir ortamda geçtiğini kaydederek, önceki gün Çekya’da bir hastaneye düzenlenen silahlı saldırı nedeniyle 6 kişinin hayatını kaybettiği olay nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taziye mesajlarını ilettiğini söyledi.

        AA'nın haberine göre; Zeman’ın iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine dikkati çektiğini ifade edenBağış, Zeman’a Türk lokumu hediye etti.

        Öte yandan Prag Kalesi'nde düzenlenen töreni çok sayıda Türk vatandaşı da izleme şansı buldu. Türkiye’nin Prag Büyükelçisi olarak atanan Avrupa Birliği (AB) eski BakanıBağış, kasım ayından itibaren bu görevi sürdürüyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa