Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Polisten lüks araçlı tuzak! Çete çökertildi

        Bahçeşehir'de bir ay önce arabası çalınan Prof. Dr. Ömer Bender'in olayının ardından çalışma yapan polis, benzer yöntemle oto çalan bir şebekeyi çökertti.

        BENZER OLAYLAR YAŞANDI

        Habertürk Muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre; Büyükçekmece, Başakşehir ve Esenyurt'ta bir ay içinde E.Ç., Y.S., C.E. ve T.K.'ya ait lüks otomobiller kaza süsü verilerek çalındı. Y.S., aracına arkadan çarpan kişilerin kendisine bıçak çektiğini ve aracını çaldıklarını söyledi. Yapılan incelemelerde, oto hırsızların çalma yöntemi doktor Bender'in otomobilinin çalma yöntemine benziyordu. Bunun üzerine Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Büyükçekmece, Avcılar, Başakşehir ve Esenyurt bölgesini ablukaya aldı.

        POLİS ARAÇINA ÇARPTILAR

        REKLAM

        Bölgeyi incelemeye alan polis, dün akşam çeteyi ilginç bir yöntemle bularak yakaladı. Ekipler hırsızlık olaylarının yaşandığı yerlerde çalışma yaparken, iki ekip de TEM Otoyolu Esenyurt mevkiinde emniyet şeridinde beklemeye başladı. Bu sırada bir başka ekip şüpheli bir aracı takip etmeye başladı. Şüpheli araç, emniyet şeridinde bekleyen sivil polis ekibinin aracına arkadan hafifçe çarptı.

        ŞOK GEÇİRDİLER

        Çarpan araçtan 5 kişi aşağı indi. O sırada takip edildiklerini anlamayan çete üyelerine arkadan gelen ekiple operasyon yapıldı. Çarptıkları aracın polis aracı olduklarını fark eden hırsızlar kaçmaya başladı. Ancak peşlerinde olan asayiş ekipleri kısa sürede 5 kişiyi gözaltına aldı.

        2 GÜN ÖNCE CEZAEVİNDEN ÇIKMIŞ

        Gözaltına alınan Onur Y.(18), Y.A.(15), S.Y.(17), C.E.(15) ve ikizi M.E, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Gözaltına alınan Y.A ve C.E'nin 2 gün önce hırsızlık suçundan Maltepe Cezaevi'nden çıktıkları belirlendi.

        OYALAYIP ÇALIYORLAR

        Polisin yaptığı araştırmaya göre, çete lüks araçları hedef alıyordu. Kendileri açısından uygun bir noktada araçlara arkadan hafifçe çarpıyor, aşağı inenlerden biri, "Geçmiş olsun, kusura bakmayın, istemeden oldu" derken diğeri de araca binerek kaçıyordu. Şoförle ilgilenen de hemen çarptıkları araca binerek olay yerinden uzaklaşıyordu. Çete, çalınan araçları da bağlantılı oldukları hırsızlık çeteleri üzerinden satıyordu. Son bir ayda 4 farklı olay gerçekleştirdikleri belirlenmişti.

        DOKTOR TEŞHİSE GELDİ

        Doktor Bender'in aracının çalınma yönteminin benzer olması üzerine bu yönde de soruşturma yapıldı. Doktor Bender, emniyette çağrılarak şüpheliler gösterildi. Doktor Bender tarafından teşhis edilmeyen şüpheliler adliyeye gönderildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa