Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Az ibadet çok iş

        Sünni Din Adamları Birliği Başkanı ve ünlü vaaz Yusuf El Karadavi, kendi internet sitesinde ve bir özel kanalda yayınlanan fetvasında ''Müslümanlar daha çok çalışmalı. İşlerini tam yapmalı. 10 dakika ibadet yeterlidir. Bunun dışında zaman kaybedilmemeli'' demişti.

        Karadavi'nin bu fetvası bazı batılı basın kuruluşları tarafından ''Az ibadet çok çalışma'' şeklinde çevrilince Mısır’da tartışmalar başladı.

        Aslında Karadavi'nin olay yaratan ilk fetvası bu değil, Karadavi daha önce Gazze şeridinde Hamas'a destek veren bir vaaz yayınlamış, Irak’ta ABD'ye karşı cihat çağrısında bulunmuş ve mastürbasyonun aile hayatini yok ettiğini savunmuştu. Karadavi'nin fetvasını Mısır hükümeti olumlu karşıladı çünkü ülkede 6 milyon kamu çalışanı var ve ibadet saatlerinde zaman zaman iş yerlerini terk etme olayları yaşanıyor. Mısır’da ki genel kanıya göre ise Karadavi yanlış anlaşıldı. El Ezher Üniversitesi İslami Araştırmalar Enstitüsü Öğretim Görevlisi Dr Abdel Moti Bayyumi ''Bence Karadavi yanlış anlaşıldı. İbadet zamanları minimuma indirilemez. Karadavi ile ayni görüşte olduğumuz yön ise Müslümanların ibadet saatlerinde iş ile ilgili çok zaman kaybetmeleridir. Müslüman işini tam yapmalıdır.Karadavi'nin söylediği ibadet edeceklerin bos zamanları değerlendirerek ibadetin işlerine engel teşkil etmemesidir. İbadet ile çalışma asla kıyaslanmamalıdır. Yani ben çok çalıştım az ibadet ettim yada az çalıştım çok ibadet ettim anlayışı yanlıştır'' dedi.

        Karadavi'nin fetvası çalışanlar üzerinde ise kısmen olumsuz etki etti. Posta İşletmesi’nde çalışan Muhammed Hosni isimli Mısırlı ise fetvayı şu şekilde değerlendirdi:''Ebetteki ibadet işi engellememeli ama çalışıyoruz diye de ibadetimizden vazgeçemeyiz”dedi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa