Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Pinokyo geliyor

        Suyun Sesi filmiyle Oscar kazanan usta yönetmen Guillermo del Toro, insan olmak isteyen kukla Pinokyo'nun öyküsünü animasyon yapmak için kolları sıvadı. Stop-motion olarak hayata geçirilecek proje müzikal türünde olacak ve del Toro filmin hem senaryosunu hem de prodüktörlüğünü üstlenecek. Netflix için çekilecek Pinokyo masalı 1930’ların İtalyası’nda geçecek. Yeni projesi için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Guillermo del Torro, hayatında ve işlerinde kendisini animasyonlar kadar etkileyen başka bir sanat formu olmadığını belirtip ekliyor:

        REKLAM

        "Kişisel olarak Pinokyo kadar derin bir bağ kurduğum başka bir karakter olmadı. Hikayemizde Pinokyo masum bir ruh, babası ise anlayamadığı bir dünyada kaybolup gitmiş özensiz bir baba olarak karşımıza çıkıyor. Çıktığı sıradışı yolculukta Pinokyo’nun, babası ve gerçek dünyaya dair bakış açısı tümüyle değişiyor, algıları açılıyor. Kendimi bildim bileli bu filmi hayata geçirmek istedim. Trollhunters ile elde ettiğimiz muhteşem tecrübeden sonra Netflix’in yetenekli ekibi hayatımın fırsatını bana verip, bu klasik kukla-insan hikayesinin kendi yorumumu dünyanın her yerindeki izleyicilere sunma şansını verdi.”

        Guillermo del Torro
        Guillermo del Torro

        En İyi Yönetmen ve En İyi Film de dahil olmak üzere kendisine 4 Oscar ödülü kazandıran Suyun Sesi'nden sonra del Toro’nun ilk uzun metraj filmi olacak Pinokyo'da usta yönetmenle birlikteMuppet Show'un yaratıcısı Jim Henson'ın şirketiThe Jim Henson Company yapımcılığı üstlenecek. Filmin yapım aşamasına önümüzdeki günlerde başlanması bekleniyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa