Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaraylı Serdar Aziz'e 3 maç, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'e 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

HÜSEYİN GÖÇEK'E TOP FIRLATMIŞTI

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Atiker Konyaspor'la 1-1 berabere kalırken Serdar Aziz kırmızı kart görmüş ve Hüseyin Göçek'e tepki göstermişti. 87. dakikada savunma arkasına atılan topa hareketlenen Skubic, ceza sahasında Serdar Aziz ile girdiği mücadelede yerde kalınca hakem Hüseyin Göçek, penaltı kararı vermişti. Bunun üzerine Serdar Aziz topu hakem Hüseyin Göçek'e fırlattığı gerekçesiyle doğrudan kırmızı kart görmüştü.

BAŞKAN CENGİZ'İN 3. CEZASI

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ise 15 Kasım'da 60 gün, 22 Kasım'da ise 45 gün hak mahrumiyeti verilmişti. Başkan Cengiz, Galatasaray TV'de yaptığı "sportmenliğe aykırı açıklamalar" nedeniyle PFDK'yasevk edilirken PFDK tarafından 45 gün hak mahrumiyeti cezası daha verildi.

Bunun yanında sarı-kırmızılı kulüp çeşitli nedenlerden dolayı toplam 173 bin lira para cezası aldı.

BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR'A DA PARA CEZASI

PFDK, Beşiktaş Kulübüne 110 bin lira, futbol A takım direktörü Ali Naibi'ye ise 21 gün hak mahrumiyetiyle 25 bin lira para cezası almasını kararlaştırdı.

Kurul, Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor Kulübüne 45 bin, Çaykur Rizespor'a 20 bin lira para cezası verdi.

MKE Ankaragücü 170 bin lira para cezası alırken, sarı-lacivert kulübü basın sözcüsü Tuna Yılmaz'a da 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin lira para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

Bu arada Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor 48 bin, Adanaspor 25 bin, Denizlispor 35 bin ve Gençlerbirliği 4 bin 500 lira para cezası aldı.

Kurul, Denizlisporlu oyuncu Marc Ghislain Kibong A Mbamba'nın 6 bin 500 lira para cezası alması yönünde karara vardı.

Osmanlısporlu oyuncu Magaye Serigne Falilou Dit Nelson Gueye'ye 3 resmi müsabakadan men ve 6 bin 500 lira para cezası verildi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ