Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: Pendik'te okulda rehine krizi! Teslim oldu!
        .png
        .png

        SON DAKİKA HABERİ!Pendik Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde yaşanan rehin alma olayıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Umut D.'nin uzman erbaş değil 6 aylık er olduğu öğrenildi. İddiaya göre Umut D.'nin nişanlısı H.K. (22) ile arası açıldı. Genç kız ayrılık kararı alınca Umut D. 3 günlük hava değişimi izni alarak Pendik'te yaşayan ailesinin yanına geldi. Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre,Umut D. nişanlısını ikna etmek için genç kızın kayıt işleriyle ilgili görev yaptığı Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne gitti. Ancak ikna edemeyince genç kızı tuvalete kilitleyip elindeki bıçakla rehin aldı.

        REKLAM

        1.5 SAATTE İKNA EDİLDİ

        Hemen devreye giren İstanbul Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne bağlı müzakere timleri, 1.5 saatlik müzakere sonunda ikna etti.Umut D.'nin Pendik Asayiş Büro Amirliği ekiplerince ifadesi alınacak.

        Adının Hümeyda olduğu öğrenilen rehinenin okul aile birliğinde 4 aydır görev alan öğrencilerin kayıt işlemleriyle ilgili çalıştığı öğrenildi.

        Operasyon sırasında okulun içerisinde bulunan diğer öğretmen ve görevliler de başka bir kata alındı. Gazeteciler de okul bahçesinin dışına çıkarıldı.

        TSK: OLAY SIRASINDA İZİNLİ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

        TSK’dan yapılan açıklamada "İstanbul/Pendik’te bulunan bir okulda bugün meydana gelen olayın zanlısı olarak tespit edilen şahsın, askerliğini yükümlü piyade er olarak yerine getiren bir personel olduğu ve olay sırasında izinli bulunduğu tespit edilmiştir" denildi.

        VALİLİKTEN AÇIKLAMA

        İstanbul Valiliği rehine kriziyle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        REKLAM

        "Pendik ilçemiz Melek Akbil Meslek lisesinde meydana gelen rehin alma olayı ile ilgili olarak öncelikle müzakere ekiplerimiz olay yerine intikal etmiş ve müzakerelere başlamışlardır. Ayrıca yeterli sayıda polis gücü sevkedilerek gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa