Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Osmaniye sahur vakti! 2018 Osmaniye'de ilk imsak saat kaçta?

        Ramazan ayının ilk buluşması 16 Haziran gecesi sahur ile gerçekleşecek. Osmaniye’de bugün ilk kez sahura kalkıp niyet edeceklerin merak ettiği sahur vakti saat kaçta olacak? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden alınan bilgilerle hazırladığımız 2018 Osmaniyesahur ve imsak vakitleri…

        OSMANİYESAHUR VE İMSAK VAKTİ 2018

        Ramazan ayının ilk orucuna niyet bu gece edilecek. Diyanet’in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 16 Mayıs ÇarşambaOsmaniye'desahur vakti (imsak)03:43olarak görülüyor. Osmaniye'de saat03:43’deokunacak ezanla birlikte Ramazan’ın ilk orucuna niyet edilecek.

        OSMANİYE'DE RAMAZAN ÖNCESİ ÇALIŞMALAR

        Ramazan’da susuzluğa demirhindi şerbeti

        Aktar Bülent Durna, vücudun direncini arttırma özelliğine sahip olan demirhindi şerbetinin,Ramazanayı dahil yıl boyu kullanılması gerektiğini belirtti.

        Osmaniye’de 30 yıldır bitkisel ürünler üzerinde çalışmalar yapan aktar Bülent Durna,Ramazan'da susuzluğa karşı demirhindi şerbetinin tüketilmesini önerdi.

        Bülent Durna, oruç tutarken susuzluk hissini azaltmak için vatandaşlara bazı tavsiyelerde bulundu. Durna,Ramazan’da susuzluğu giderecek püf noktanın demirhindi şerbeti olduğunu, şifa kaynağı olmasının yanı sıra ferahlatıcı özelliği ile oruçlu günlerin en büyük destekçisi olacağını belirtti.

        Şerbetin yapılışını anlatan aktar Bülent Durna, "Yarım kiloluk paketler halinde satılan demirhindinin 250 gramını geceden 2,5 litre su içine ıslıyoruz. Daha sonra 1 bardak bal ya da şeker ekliyoruz. Sabah kalktığımızda şerbetin içine, 2 tane zencefil, 2 tane tarçın, 2 tane karanfil ekliyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynaması tamamlanan şerbeti soğutmaya alıyoruz, soğuduktan sonra dolabımıza koyuyoruz. Vücudun direncini artırma özelliğine sahip olan demirhindi,Ramazanayı dahil yıl genelinde kullanılması gereken bir şerbet.Ramazanayında kullanılan asitli içeceklerden çok daha sağlıklıdır" dedi.

        Faydaları saymakla bitmiyor

        Şerbetin sağlık açısından önemli faydaları bulunduğunu kaydeden Durna, "Mide ağrıları, mide ekşimesi, soğuk algınlığı, nezle, bağırsak parazitleri, ruhsal sıkıntılar, romatizma ve kas ağrılarına iyi geliyor. Kaynatılan suyu içildiğinde bağırsak solucanlarını düşürmekte faydalıdır. Ayrıca, şerbetin iştahı açıcı, bağırsak gazını sökücü, ağız kokusunu giderici, beden ve zihin gücünü artırıcı özelliklerinin olduğu biliniyor. Meyvesi dışkıyı yumuşatarak kabızlığı giderir ve bağırsakları temizler. Vücudu rahatlatır" şeklinde konuştu.

        Haberi Hazırlayan: Ümit Gündoğdu
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa