Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - BİRLEŞMİŞ Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nce (UNESCO) dünya mirası listesine alınan ve 100 yıla kadar süren ömrü boyunca bir kez çiçek açan 'agave kaktüsü', Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde çiçek açtı.

        Kadirli ilçesi Bağ Mahallesi'nde 10 metre büyüklüğünde çiçek açan 'agave' kaktüsü ilgi odağı oldu. UNESCO dünya mirası listesinde bulunan 'agave' kaktüsüne 100 yıl bitkisi de deniyor. Başta Meksika olmak üzere Amerika, Hindistan ve Akdeniz bölgesinde yetişen agave kaktüsü, tüm ömrü boyunca bir defa çiçek açmasıyla biliniyor.

        İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Murat Kuru, "Agave kaktüsü tüm yaşamı boyunca iri etli yapraklarında, sadece bir kez açacak çiçek için besin biriktirir. Sapıyla birlikte yaklaşık 10 metre uzunluğundaki çiçeğin ömrü tam olarak bilinememektedir. Hayatı boyunca bir kez çiçek açan agavenin çiçek açtıktan sonra kuruyarak yaşamı sona erer. Kadirli´de bu agave çiçeği ilk kez görüntülenmiştir. Bizler de bu çiçeği ilk kez görmüş olduk" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Osmaniye İlçeleri
        Tüm Osmaniye Haberleri
         Osmaniye

        Osmaniye

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa