Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Oruçbey köyü muhtarı Mehmet Karacanoğlu, düğünlerde silah sıkılmasına karşı hazırlattığı pankartı, düğün törenlerini gezerek düğün evine asıyor.

        Oruçbey köyü muhtarı Mehmet Karacanoğlu, üzerinde “Düğünlerde ve toplantı alanlarında silah sıkmak tehlikeli ve yasaktır” yazılı pankart hazırlattı. Hazırlattığı bu pankartı köyde olan düğünlere bir gün öncesinden giderek eliyle asan muhtar Karacanoğlu’nun silah tepkisi köylülerden de büyük destek gördü. Amacının köyünde yapılan düğünlerin farklı bir boyuta taşınmaması, neşe ve mutlu şekilde gelen misafirlerinin aynı şekilde gitmeleri olduğunu belirten muhtar Mehmet Karacanoğlu, “Buradan tüm köylere, illere, ilçelere sesleniyorum. Allah rızası için düğünlerde, bayramlarda çocukların ve kalabalıkların olduğu bu alanlarda lütfen silah atmayalım. Televizyonda haberlerde görüyoruz bunları, üzülüyoruz. Ben de bu duruma tepki olarak afiş yaptırdım. Düğünlerimizde bunu örnek olsun diye asıyorum” şeklinde konuştu.

        Muhtarın bu anlamlı tepkisini köy olarak desteklediklerini belirten Oruçbey köyünde yaşayan Ramazan Karacanoğlu ise, “Bugün köyümüzde düğün var. Düğüne geldiğimde ilk karşılaştığımız düğün evinde asılı bu pankart oldu. Hep görüyoruz duyuyoruz. Düğünlerde magandalar silah sıkıyor ya bir çocuk ölüyor yaralanıyor ya damat vuruluyor. Bu şekilde uyarıcı bir pankart asmak anlamlı olmuş destekliyoruz” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Osmaniye İlçeleri
        Tüm Osmaniye Haberleri
         Osmaniye

        Osmaniye

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa