Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Osmaniye İŞKUR ve Düziçi Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan “Kilim Dokuma Kursları” Düziçi ilçesindeki kadınlardan ilgi görüyor.

        Düziçi ilçe merkezindeki Ellek, Atalan, Yarbaşı ve Böcekli Mahalleleri'ne açılan 5 kilim dokuma kursunda toplam 65 kadın kursiyer mesleki eğitim alacak.

        Kadınlara mesleki nitelik kazandırarak iş hayatına girişlerini kolaylaştırmak amacıyla çok sayıda kurs açtıklarını belirten Osmaniye İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak “Kilim Dokuma Kurslarıyla” kadın istihdamı önündeki engelleri kaldırmaya çalıştıklarını kaydetti. Altunkaynak, açılan kurslarda kadın kursiyerlerin meslek öğrenmenin yanı sıra geleneksel sanatı yaşatarak gelecek kuşaklara aktaracaklarını söyledi.

        Kilim dokuma kurslarında üretilen kilimlerin bir kısmı, Karatepe Kilim Kooperatifi aracılığıyla müşterilere satışı yapılarak kursiyerler için kazanca dönüşeceğini ifade eden Altunkaynak “Teknolojinin baş döndürücü hızına rağmen binlerce yıllık geleneğimizi kurslar vasıtasıyla yaşatmak bizim için gurur kaynağıdır. Düziçili kadınları kilim dokuma sanatına gösterdikleri ilgiden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Osmaniye İlçeleri
        Tüm Osmaniye Haberleri
         Osmaniye

        Osmaniye

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa