Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu’da Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) bünyesinde düzenlenen okuma yazma eğitimleri devam ediyor.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından yurt genelinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Ordu’da açılan kurslar ile kadınlar okuma yazma hayalini gerçeğe dönüştürüyor. Belediyenin Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde açılan kurslara çok sayıda bayan ilgi gösterirken, yaşları 50 ile 80 arasında değişen kursiyerlerin azmi dikkat çekiyor. ORMEK Altınordu Şubesinde, günde ortalama 4 saat süren eğitim emekli öğretmen Gülsen Karadağ tarafından veriliyor.

        Okuma yazma bilmedikleri için yıllardır sıkıntı çektiklerini ifade eden kursiyerler, çeşitli edenlerle okuma yazmayı hep ertelediklerini belirterek, "Okumak ve yazmak her zaman hayalimiz olan bir şey. Okuyamadığımız ve yazamadığımız için bu hep içimizde uhde kalmıştı. Bu eğitim sayesinde artık bir yere giderken tabelaları daha rahat okuyabileceğiz. Hastaneye gittiğimizde bize sıra geldiğini yardım almadan öğrenebileceğiz. Telefon rehberindeki isimleri rahatlıkla okuyabileceğiz” diye konuştular.

        Kurs öğretmeni Gülsen Karadağ ise kadınların okuma ve yazma için çok hevesli olduklarına dikkat çekerek, 120 saatlik eğitim sonunda kendilerine katılım belgesi verileceğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa