Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu’da, bisiklet kullanımına yönelik farkındalığın arttırılması amacıyla bir araya gelen ‘Süslü Kadınlar’, bisikletleriyle şehir turu atarak renkli görüntüler oluşturdu.

        İlk kez 2013 yılında "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" etkinliği kapsamında İzmir'de başlatılan "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu", yaklaşık 300 bisikletli kadının katılımıyla Ordu'da da yapıldı. Yüzlerce bisikletli kadın, ‘egzoz kokusu yerine parfüm, çiçek kokusu’ sloganıyla birlikte Altınordu sahilinde toplandı. Bisikletlerini gelin arabası gibi balon ve kurdeleler ile süsleyen kadınlar, etkinliği herkese tavsiye ederek, bisiklet kullanımının öneminden bahsetti.

        Altınordu sahilinde tur öncesi basın açıklamasında bulunan Meryem Odabaş, etkinliğin 6 yıl içerisinde büyüyerek, dikkat çektiğini söyledi. Etkinliğin, herhangi bir kurum ve kuruluşa bağlı kalmadan yapıldığını ifade eden Odabaş, “Herhangi bir kar amacımız yok. Bu tur sayesinde kız çocukları okuyor. Bisiklet, kent yaşamının bir parçasıdır. Çevreyi kirletmeyen bir ulaşım aracıdır. Yoğun trafiğe çözüm bir ulaşım amacıdır. Dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetler ile bisiklet kullanabiliriz” dedi.

        Daha çok kadının bisiklete binmesini sağlamak, çevre duyarlılığı geliştirmek, güvenli bisiklet yolları talep etmek amacıyla gerçekleştirilen turda kadınlar, şık kıyafetler ile bisiklete binerek Altınordu sahilinden, Ordu Lisesi karşısındaki fuar alanına kadar pedal çevirdi. Yaklaşık 300 kadının turda, gelin arabaları gibi süsledikleri bisikletleriyle kentin çehresine renk katmayı da hedefledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa