Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu’da, 2011 yılında hizmete giren teleferik hattında, kurban bayramı münasebetiyle aşırı derecede yoğunluk yaşanıyor. Eşsiz manzara eşliğinde Boztepe’ye çıkmak isteyen vatandaşlar, yaklaşık bir buçuk saat sıranın gelmesini bekliyor.

        2011 yılında Ordu’da hizmete giren teleferik hattı, kurulduğu günden bu yana yoğun ilgi görüyor. 530 metre yükseklikteki Boztepe’ye yaklaşık 7 dakikada ulaşan teleferik, kurban bayramında yoğun ilgi görüyor. Memleketine gelenler ve Karadeniz turu atmak isteyenlerin ilk tercih noktalarından olan teleferik hattında, arefe gününden bu yana ciddi derecede yoğunluk yaşanıyor. Teleferiğe binmek için sıra bekleyen vatandaşlar, yaklaşık 300 metrelik kuyruk oluştururken, insanlar bu manzara eşliğinde Boztepe’ye ulaşmak için bir saatten fazla bir süre bekleyebiliyor.

        Bir saatten fazla sıranın gelmesini bekliyorlar

        Kurban bayramı nedeniyle Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turistler, teleferik ile Boztepe’ye çıkmak için saatlerce beklediklerini ancak buna değeceğine inandıklarını söylediler. Ordu’nun eşsiz manzarası ve doğasına hayran kaldıklarını dile getiren turistler, herkesin bu güzelliği görmesi gerektiğini aktardılar.

        2018 yılının ilk 6 ayında yaklaşık 220 bin yolcu taşımıştı

        Öte yandan, teleferik hattı, 1 Ocak30 Haziran 2018 tarihleri arasında taşıdığı yaklaşık 220 bin yolcu sayısı ile Sinop, Iğdır, Bartın, Çankırı, Gümüşhane, Artvin, Kilis, Ardahan, Tunceli ve Bayburt illerinin nüfusunu geride bırakmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa