Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karadeniz gezisine çıkan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şubesi mensubu şehit aileleri ve gaziler, Vali Seddar Yavuz’u ziyaret etti.

        12 gazi, 1 şehit yakını ve ailelerinden oluşan 41 kişilik grubu valilik toplantı salonunda ağırlayan Vali Seddar Yavuz, misafirleri Ordu’da görmekten dolayı memnun olduklarını belirtti. Burada yaptığı konuşmada, “Uşak, benim il göz ağrım, ilk valilik heyecanı yaşadığım yerdir” diyen Vali Seddar Yavuz, “Dolayısıyla Uşak’ın yeri bende ayrıdır. O yüzden ilkler ve aşıklar şehri olarak tanımladığımız ve Türkiye’de bir çok ilki gerçekleştirdiğimiz bir şehir de doğmak, büyümek oraya ait olmakta ayrı bir güzellik. Ordu’da hiç şüphesiz Karadeniz’deki en güzel şehir” dedi.

        Konuşmasının devamında, vefanın önemine değinen Vali Yavuz, “Büyük milletlerin en büyük özelliği, vefasıdır. Vefa, haberlerde yazan bir sözcük olmaktan öte, üzerinde tefekkür ve tezekkür etmeye ihtiyacımız var. Dolayısıyla bu vatan toprakları için fedakarlıkta bulunan şehitlerimize, kahraman gazilerimize ve onların yakınlarına, aziz milletimizin her bir ferdinin bir minnet ve şükran borcu vardır. Devletimizin de bir minnet ve şükran borcu vardır. O yüzden sizler bizim kahramanlık simgelerimizsiniz. Sizleri bu sıfatla, bu gözle görüyoruz. Sizlerle her an bir arada olmaya devam ediyoruz. Uşak’ta sürekli görüştüğüm, beni arayan şehit ailelerimiz var. Sizleri çok seviyoruz sizlerin yanındayız” şeklinde konuştu.

        Ziyarette bulunan AK Parti Ordu Milletvekili Opr. Dr. Şener Yediyıldız ise vatan ve milleti korumanın bir şeref olduğunu ifade ederek, herkesin bu şerefe nail olmak istediğine dikkat çekti. Yediyıldız, “Ne mutlu ki siz o şerefe sahipsiniz. Bu vatan dünyanın ortasında, herkesin gözünün olduğu bir vatandır. Vatanımız kıymetli, değerlidir. Onun için bu savaş hiçbir zaman bitmemiştir, bitmeyecektir” diye konuştu.

        Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şube Başkanı Nezihi Börekçi de kabulünden dolayı Vali Seddar Yavuz’a teşekkürler ederken, daha önce Uşak Valiliği görevinde bulunan Yavuz’u unutamadıklarını ve kendisini Ordu’da ziyaret etmek istediklerini ifade etti. Börekçi, Ordu’da yaşanan sel afeti dolayısıyla da 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.

        Ziyaret, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa