Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu’nun Fatsa ilçesinde doğal ortamlarda yetişen incir pazara indi ve 1015 liradan satılmaya başlandı.

        İl genelinde belli arazide üretimi yapılan ve ağustos ayı içerisinde pazara indirilen incirler, bahçelerden toplanmaya ve satılmaya başlandı.

        İlk etapta 10 ile 15 TL’den satışına başlanan incirin kilosunun ileri ki günlerde 5 TL’ye kadar düşebileceği bildirildi.

        Fatsa’ya bağlı Bolaman Mahallesi ve çevre mahallerde yetişen incirin satıcılarından Nazıf Bıçakcı, “Mahallemizde her ailenin en az 5 10 tane incir ağacı var. Ağaç başına 10 ile 25 kg arası incir toplanıyor. Bu da incir üreten çiftçilerimize ek bir gelir kapısı oluyor” diye konuştu.

        Bolaman incirini markalaştırmak istiyoruz

        Ordu bölgesinde en lezzetli incirin Bolaman Mahallesi'nde yetiştiğini ifade eden Bıçakcı, “İncirimiz lezzeti ile en çok vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Başka bölgelerde de yetişiyor fakat bizimkisi kadar tadı lezzetli olmuyor. Bolaman incirini markalaştırmak istiyoruz. Bunun için girişimler yaparak biran önce bu çalışmaları yapmak istiyoruz” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa