Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu’nun İkizce ilçesine bağlı Aşağı Seğmenli Mahallesi’nde heyelan sonucu hayatını kaybeden Bayram Sekmen(56), gözyaşları ile son yolculuğuna uğurlandı. 3 sene önce emekli olan ve tek hayali köye yerleşmek olan Sekmen’in cenaze törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da katıldı.

        Ordu’da 3 gündür etkili olan yağışlar sonrası kentin birçok bölgesinde heyelan ve göçük meydana geldi. İkizce ilçesine bağlı Aşağı Seğmenli Mahallesi’nde de dün akşamüstü meydana gelen heyelan sonrası toprak altında kalan evli ve 3 çocuk babası 56 yaşındaki Bayram Sekmen'in toprak altından cansız bedeni çıkartılmıştı. Emekli olan ve tek hayali köyünde yaptırdığı evde yaşamak olan Sekmen, hayalini yaşayamadan hayata veda etti.

        Olay hakkında açıklamalarda bulunan Bayram Sekmen’in oğlu Mehmet Sekmen, “Başka bir köyde fındık bahçemiz var, oradan geldik ve yağmur başladı. Arabayla aşağı gelip park ettik. Sonra yollarda su taşması vardı. Babamla birlikte onlar tamir ettik eve geçtik. Babam kuru odun almaya gitti. O sırada annem ‘Göçük var’ diye bağırdı. Babam o sırada evimizin karşısındaki bahçeye su geldiğini görüyor ve oraya gidiyor. Oraya geçerken, 200 metre yukarıdan büyük bir heyelan geldi. Babamı alıp götürmüş. Sonra her yeri aradık, dereleri aradık ama bulamadık. Sonra bütün ekiplere haber verdik ve onlar da bir süre geldi. Bir süre sonra yapılan çalışmalar neticesinde babamı ayağını dala takılmış şekilde buldular, vefat etmişti” dedi.

        "Tek hayali köye yaşamaktı"

        Babasının tek hayalinin köyüne yaptırdığı evinde yaşamak olduğunu aktaran Mehmet Sekmen, “Babam İstanbul’da emekli oldu 3 sene önce. Hayali, bir ev yapıp köye yerleşmekti. Onun hayalini gerçekleştirip, bu sene evine geçmişti. Burada da köy işleri işle uğraşıyordu” ifadelerini kullandı.

        Ünye Devlet Hastanesinde otopsisi yapılan Bayram Sekmen için, bugün Cuma namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreni öncesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekilleri Opr. Dr. Şenel Yediyıldız ile Ergün Taşcı, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile birlikte Sekmen ailesinin evine ziyarette bulundu.

        Sekmen'in cenazesi mahalle mezarlığına defnedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa