Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU'nun Perşembe ilçesinde, Akçaova Irmağı kenarında bulunan mevsimlik fındık işçileri, aşırı yağmur ve su baskını nedeniyle tahliye edildi. AFAD ekipleri tarafından 600 işçi ve ailesi, Kırlı İlkokulu Spor Salonu'na yerleştirildi.

        Ordu'nun Perşembe ilçesinde dün gece sağanak yağmur etkili oldu. İlçeye bağlı Kırlı Mahallesi'nde Akçaova Irmağı kenarında bulunan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden kente gelen mevsimlik fındık işçilerinin barındığı çadırlar aşırı yağmur ve su baskını nedeniyle zarar gördü. AFAD arama kurtarma ekibi jandarma ekibiyle birlikte koordineli bir şekilde çalışma yaparak 600 işçi ve ailesini bulundukları yerden tahliye ederek Kırlı İlkokulu Spor Salonu'na yerleştirdi.

        Fındık işçileri ve ailelerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2 bin parça kıyafet dağıtımı yapılırken, bu sabah Erzurum Kızılay Bölge Müdürlüğü ve Ordu Kızılay Şubesi ekiplerince de sıcak çorba ve çay dağıtımı yapıldı. Ayrıca 600 kişiye kaşar peyniri, helva, domates, biber, ekmekten oluşan yemek paketi dağıtımı yapıldı.

        AFAD koordinasyonunda çeşitli kurum ve kuruluşlardan 40 personelin yer aldığı bölgedeki çalışmaların devam ettiği belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa