Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu’da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturmalar devam ederken, aralarında sözde 'Ordu sıkı yönetim komutanı' olması planlanan eski Albay Y.Ö., darbe gecesinden 9 gün önce komutanına attığı mesajı, ailevi sorunlardan dolayı gönderdiğini iddia etti.

        Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması halinde sözde 'Ordu ili sıkıyönetim komutanı' olması planlanan ve Y.Ö. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile tutuklu olduğu Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinden katıldı. Hakkında, 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme', 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme dışında başka suç işleme' ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan dava açılan Y.Ö., duruşmada, darbe girişiminden 9 gün önce Y.A. isimli komutanına attığı "Komutanım, inşallah bu gerçek bayramımız olur" şeklinde yazılı mesajı, ailevi sorunlar nedeni ile gönderdiğini iddia etti. Uzun süredir ailesinden ayrı olduğu için böyle bir mesaj gönderdiğini ileri süren Y.Ö., gönderdiği mesajın darbe teşebbüsü ile herhangi bir bağlantısı olmadığını savundu.

        Y.Ö.'nün o dönem komutanı olan ve duruşmaya SEGBİS ile bağlanan tutuklu Albay Y.A. ise kendisine gelen "Komutanım, inşallah gerçek bayramımız olur” şeklindeki mesajı hatırlamadığını, bayramlarda ve özel günlerde gelen mesajların içeriklerini okumadığını ileri sürdü. Eşiyle ayrı olduğunu ileri süren ve ailesinde çeşitli sağlık sorunlarının bulunduğunu iddia eden Y.Ö., tahliyesini talep eti. Mahkeme duruşmayı farklı bir tarihe erteledi.

        Sanıklardan tutuksuz yargılanan Z.T. isimli kadın, önceki ifadeleri tekrarladı. Mahkeme heyeti, Z.T. hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezasın karar verdi. Verilen ceza, Z.T.'nin verdiği faydalı bilgilere dayanarak, 1 yıl 6 ay 22 güne düşürüldü.

        Duruşmada tutuklu yargılananlardan E.Ç. de önceki ifadelerini tekrarlayarak, beraatını talep etti. 6 yıl 3 ay cezaya çarptırılan E.Ç., tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak, tahliyesine karar verildi.

        Sanıklardan T.Ö. isimli kadın da örgütün haberleşme programı olan 'ByLock'u kullandığına dair deliller sonucunda 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Yabancı uyruklu olan tutuklu A. E. ise Türkçe konuşamadığı için, duruşmaya tercüman eşliğinde katılacağını söyledi. Duruşma farklı bir tarihe ertelendi.

        Tutuksuz yargılananlar A.O.Ç., E.A., E.B., T.T., A.T., R.K. ve H.Y. de önceki ifadelerini tekrarlayarak, beraatlarını talep etti. Sanıkların duruşmaları farklı tarihlere ertelendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa