Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye’de her yıl 2128 Mayıs tarihleri arasında kutlanılan ‘Süt Haftası’ sebebiyle Ordu'da okullarda öğrencilere süt dağıtımı yapıldı.

        Öğrencilerde süt alışkanlığı kazandırmak amacıyla Altınordu, Perşembe, Gülyalı, Akkuş, Ulubey, Kumru, Korgan ve Ünye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince okullarda süt dağımı yapıldı. Ayrıca Akkuş ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlarına, yurt öğrencilerine sütlaç dağıtılırken Perşembe ilçesinde de de öğrencilere yoğurt mayalama yöntemleri gösterildi.

        Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, sütün yapısındaki kalsiyum ve fosfor ile kemiklerin ve dişlerin gelişmesine yardımcı olmakla birlikte bünyedeki şeker ile beyin ve sinir sisteminin daha iyi çalışmasını sağladığını söyledi. Süt tüketiminin çocukluk döneminde alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini kaydeden Yılmaz, “Çocukluk döneminde eğitimle başlatılacak tüketim alışkanlıklarının ileri ki yaşlarda da devam edeceğinden kuşku duyulmamalıdır” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa