Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programları düzenlendi.

        Ordu Şehitliği'nde gerçekleştirilen program, Vali Seddar Yavuz'un Şeref Defteri'ni imzalamasıyla başladı.

        Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunan ve dua edilen program, Vali Yavuz ve protokol mensuplarının şehit mezarlarına karanfil bırakmasıyla sona erdi.

        Programa, AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Ordu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Erman Topal, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Tarık Yarılgaç, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, daire müdürleri, şehit aileleri ve gazi derneklerinin başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Ordu Şehitliği'ndeki anma programının ardından, İl Müftülüğünce Altınordu ilçesindeki Orta Cami'de şehitler için mevlit okutuldu.

        - Giresun

        Giresun Valiliğince düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, darbe girişimi sırasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde şehit düşen İsmail Kefal'in Tirebolu ilçesindeki kabri ziyaret edildi.

        Anma törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Tirebolu Kaymakam Vekili Abdulkadir Şahin, Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karabıçak, kamu kurum ve kuruluş amirleri ve vatandaşlar katıldı.

        Şehit İsmail Kefal için köy camisinde mevlit de okutuldu.

        - Bayburt

        Bayburt'ta,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitler için mevlit okundu, şehitlik ziyareti yapıldı.

        Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Mehmet Emin Eryiğit, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay İbrahim Akgün, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar, Yakutiye Camisi'ndeki mevlit programına katıldı.

        Vali Pehlivan ve beraberindekiler daha sonra, Şehit Osman Tepesi'ndeki Bayburt Şehitliği'nde bulunan şehit Halil Türkoğlu'nun kabrini ziyaret etti.

        Ziyarette şehidin kabrine karanfil bırakılarak dua etti.

        - Artvin

        Artvin'deki etkinlikler kapsamında Vali Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Uysal, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Gürler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi ile kamu kurum müdürleri Artvin Garnizon Şehitliği'ni ziyaret etti.

        Kur'an-ı Kerim ve dua okunan programda, protokoldekiler şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

        Vali Doğanay, burada yaptığı açıklamada, vatan için canlarını feda eden şehitler ile gazilere çok şey borçlu olunduğunu belirterek, Türkiye'yi bölmeye hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurguladı.

        Öte yandan Artvin Valiliğince Artvin Merkez Camisi'nde 15 Temmuz Şehitleri için mevlit okutuldu.

        - Gümüşhane

        Gümüşhane'de, Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik ile beraberindekiler, ilk olarak şehit teğmen Recep Erdoğan, şehit polis memuru Cengiz Erkan, şehit piyade asteğmen Murat Akçay, şehit jandarma er Murat Yıldız ile şehit polis Tamer Aktaş'ın kabirlerini ziyaret etti.

        Şehit yakınlarının da katıldığı ziyarette, İl Müftüsü Osman Ayas tarafından Kuranı Kerim okunarak şehitler için dua edildi.

        Mezarlık ziyaretlerinin ardından merkez Kemaliye Camisi'nde öğle namazı öncesi 15 Temmuz şehitleri için mevlit okunarak dualar edildi.

        Gün boyunca süren etkinlikler kapsamında, Fatih Parkı'nda Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin darbe girişimi gecesi çektiği fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" temalı fotoğraf sergisi açıldı.

        Ayrıca park alanında vatandaşların güne ilişkin duygularını yazması amacıyla 15 Temmuz anı defteri oluşturuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa