Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yıka yıka ilerliyor! Bilanço ağır...

        Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi´nde meydana gelen heyelan bölgesinde incelemede bulundu.

        Bölgede ilkheyelanın Şubat ayında meydana geldiğini,heyelanriskinin büyük olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, şunları söyledi:

        "Şubat ayında ilkheyelanmeydana geldi. İlkheyelanda vatandaşlarımızın can güvenliği için 20 bina, 29 konutu tahliye ettik. Dün yine heyelan meydanageldi. Şu ana kadar 61 bina ve 80 konut tahliye edildi. 22 bina, 31 konut ve 1 cami yıkıldı. Şu anda hepimiz buradayız. Tüm teknik ekiplerimiz burada.Heyelanın etki alanlarını tespit bakımından yeni çalışmalar yapıyoruz. Tahliye olan yerlerde kira yardımı gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 214 bin TL kira yardımı ve nakit ödemesi yaptık. Bugün yarın, bu tespitler neticesinde ödemelere devam edeceğiz. Başta Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, sürekli konuyla alakadarlar. Gerekli talimatları bize vererek her türlü tedbirin alınmasını ve gerekli yardımların yapılması konusunda emir talimatları var."

        REKLAM

        YASAĞA ALDIRIŞ ETMEDİLER

        Öte yandanheyelanmeydana gelen bölgede oturanlar datedirgin olarak terk ettikleri evlerinden akrabalarının yanına gitti. Küçük ve büyükbaş hayvanlarını da yanlarında götüren aileler,heyelannedeniyle çöken yolda ulaşım zorluğu yaşadıkları içinevlerindeki eşyalarını ise taşıyamadı. Polis ve jandarma ekipleri deheyelanbölgesine vatandaşların girmesine izin vermezken,bazı vatandaşlar da yasağave tehlikeye aldırış etmeden gittikleri risklibinalaracep telefonuyla görüntü çekmeye çalışması dikkat çekti.

        BAŞKAN GÜLER: VATANDAŞLAR MAĞDUR OLMAYACAKTIR

        Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, heyelan bölgesinde yaptığı açıklamalarda, devletin bütün imkanlarının kullanılarak, vatandaşların mağdur edilmeyeceğini söyledi.

        Başkan Güler, Ordu’nun Aybastı ilçesinde şubat ayı içerisinde başlayan ve dün itibari ile daha da artan Sağlık Mahallesi’nde, Ordu Valisi Ordu Valisi Seddar Yavuz ve beraberindekiler ile birlikte heyelan bölgesini gezerek, yetkililerden bilgiler aldı.

        İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Hilmi Güler, yaşanan afet sonrası hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini belirterek, “Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak kuruluşlarımız ile yardıma ve desteğe devam ediyoruz. Hem bu kayan binalarla ilgili olarak, OSKİ’nin ilgili birimleri çalışma yapıyor, hem kesintisi olan suları temin ediyoruz. Ayrıca yiyecek yardımı yapıyoruz. İftar ve sahurda da yemek vereceğiz. Şuanda mağdur olan arkadaşlarla ilgili olarak da hem imarda hem de şehircilik ile ilgili diğer birimlerimiz bundan sonraki yerleşim planlarıyla ilgili çalışmalar yapıyor. Dolayısı ile vatandaşlarımız hiçbir şekilde mağdur olmayacaklar” dedi.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, HEYELAN HAKKINDA BİLDİ ALDI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelanla ilgili Ordu Valisi Seddar Yavuz'u arayarak bilgi aldığı bildirildi.

        Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde meydana gelen heyelanda 61 binada 80 konutun tahliyesine karar verildiği, tahliyesine karar verilen 31 konutun bulunduğu 22 bina ile 1 caminin ise tamamen yıkıldığı belirtildi.

        Vali Seddar Yavuz'un bugün heyelan bölgesine giderek yetkililerden bilgi aldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Heyelan bölgesinde dün meydana gelen geniş çaplı kaymanın ardından bugün Valimiz Sayın Seddar Yavuz, beraberinde AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Ordu Büyükşehir Belediyesi, OSKİ Genel Müdürlüğü teknik ekipleriyle bölgeye giderek mahalle sakinlerine 'geçmiş olsun' dileğinde bulunmuş ve yapılacak yardımlar, destekler ve alınacak tedbirler hakkında afetzedeleri bilgilendirmiştir."

        Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Vali Seddar Yavuz'u arayarak Sağlık Mahallesi'nde yaşanan heyelan afeti konusunda bilgi aldığı ifade edilerek, heyelanla ilgili gerekli her türlü tedbirin alınması konusunda Vali Yavuz'u talimatlandırdığı belirtildi.

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'nun da Vali Yavuz'u arayarak heyelanla ilgili bilgi aldıkları, desteklerini bildirdikleri aktarılan açıklamada, "Devletimiz ve aziz milletimiz güçlüdür. Bugüne kadar olduğu gibi Aybastı'da meydana gelen heyelan afetinden etkilenen afetzedelerimize gereken her türlü yardım ve destek sağlanarak yaraları en kısa sürede sarılacaktır. Müessir heyelan olayındaki en büyük tesellimiz, can kaybının yaşanmamasıdır." ifadesine yer verildi.

        Açıklamada, riskli binaların önceden tespit edilip boşaltılması neticesi herhangi bir can kaybının yaşanmadığı afet bölgesinde, teknik ekiplerce 24 saat esasına göre gözlem ve çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

        REKLAM

        “Devletimiz hem güçlü, hem de imkanları gayet iyi” diyen Başkan Güler, “Biz de Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bu imkanları seferber ettik. Bütün gece de çalışmaları yaptık. Şimdi de çözüm konusunda arkadaşlarımız çalışıp, meseleyi halledeceğiz” şeklinde konuştu.

        EŞYALARINI GÖZYAŞLARIYLA TAŞIDILAR

        Ordu’nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle evlerdeki tahliye işlemleri sürüyor. Bazı vatandaşlar eşyalarını taşırken duygusal anlar yaşıyor.

        Aybastı ilçesi Sağlık Mahallesi’nde meydana gelen ve şu ana kadar 61 bina, 80 konutun tahliye edildiği, 22 bina ile 31 konutun yanı sıra bir de caminin yıkıldığı heyelan bölgesi adeta deprem görmüş gibi.

        Heyelanda evleri yıkılan veya zarar gören vatandaşlar eşyalarını tahliye ediyor. Belediyeye ait kamyonlar ve özel kamyonetlere yüklenen eşyalar farklı yerlere taşınıyor. Vatandaşlar, şimdiye kadar böyle bir afetle karşılaşmadıklarını belirterek, eşyalarını gözyaşları içinde tahliye ediyor. Zararın çok büyük olduğunu söyleyen vatandaşlar, yetkililerden yardım beklediklerini dile getiriyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa