Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık DEĞİŞTİ | Omicron varyantı belirtileri için çarpıcı sonuçlar! Omicron belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır ve tedavi süresi kaç gün?
        • 1

          Omicron varyantının çok kolay bulaşıyor olması, omicron varyantı belirtileri araştırmalarını arttırdı. Kısa bir süre önce tespit edilen omicron varyantının hem diğer varyantlara göre daha farklı belirtileri olması dikkat çekiyor. Omicron varyantının belirtileri ve kuluçka süresi merak konusu oldu. Özellikle griple benzerlik göstermesi Omicron belirtileri nedir, nasıl anlaşılır sorularının araştırılmasına neden oldu. İşte detaylar...

        • 2

          OMICRON VARYANTI BELİRTİLERİ NELERDİR?

          Koronavirüsülün ilk belirtileri arasında yüksek ateş ve öksürük yer alırken Omicron varyantında ise bu belirtiler daha az oranda seyrediyor. Omicron varyantında şimdiye kadar tespit edilen en yaygın belirtiler ise şu şekildedir:

        • 3

          Burun akıntısı

          Baş ağrısı

          Yorgunluk

          Hapşırma

          Boğaz ağrısı

          Eklem ağrıları

        • 4

          OMICRON BELİRTİLERİ DEĞİŞTİ!

          Son günlerde Kovid-19'un Delta varyantının yanı sıra Omicron varyantı İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde vaka artışlarına sebep oldu.

          Ayrıca tüm Türkiye'de mevsimsel grip vakalarında da artış yaşandı. Bu durum, akıllara bu hastalıkların semptomları arasındaki fark ve benzerliklerin neler olduğu sorusunu getirdi.

        • 5

          3 YENİ SEMPTOM ORTAYA ÇIKTI

          Bilim insanları tarafından yapılan son tespitlere göre Omicron varyantına yakalanan hastalarda mide bulantısı, karın ağrısı ve ishal gibi belirtilere rastlandı.

        • 6

          BASKIN VARYANT OMICRON

          Son bir hafta içinde dünya genelinde yaklaşık 22 milyon yeni Covid-19 vakası kayıtlara geçerken virüs nedeniyle 59 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa