Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Olimpiyatların siber güvenliğini sağlayacak - Teknoloji Haberleri

        Dört yılda bir düzenlenen ve 15-18 yaş aralığındaki sporcuların katıldığı Gençlik Olimpiyatları'nda bu yıl 206 ülkeden 3 bin 998 sporcu yer alıyor. Buenos Aires 2018 Yaz Gençlik Olimpiyatları’na Türkiye 17 spor dalında 29'u kadın, 26'sı erkek olmak üzere 55 sporcuyla yarışacak.

        6 Ekim’de başlayan ve 18 Ekim’e kadar sürecek, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te düzenlenen 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’nın teknolojik altyapısından ise bilgi ve iletişim (BT) hizmetleri kuruluşu Atos sorumlu olacak.

        REKLAM

        Teknolojinin gelişimiyle birlikte siber saldırıların arttığına değinen Atos Türkiye CEO’su Cüneyt Uslu, “Olimpiyat oyunlarının başlamasından itibaren bilgi işlem merkezlerinden güvenlik kameralarına, oyunların saatlerinden sporcu test merkezlerine kadar birçok noktaya siber saldırılar gerçekleşiyor. Bu gelişme de güvenliği Olimpiyatlarda en önemli konu haline getiriyor” dedi.

        RİO’DA GÜNDE 50 BİN SALDIRI YAPILDI

        2018 Yaz Gençlik Olimpiyatları’nın teknolojik altyapısını kurduklarını belirten Uslu, “Örneğin 2016 yılındaki Rio Olimpiyatları’nda günde yaklaşık 50 bin siber saldırı yapıldığı açıklandı. Ancak tüm bu saldırılar engellendi ve hiçbiri başarıya ulaşamadı” diye konuştu.

        Verilen bilgiye göre 2024’e kadar tüm Olimpiyat oyunlarına BT hizmeti sağlayacak olan Atos, oyunlar sırasında iletişim, medya, spor ve güvenlik sistemleriyle ilgili teknolojik altyapının işletimini üstlenecek. İzleyicilere ve basın organlarına sonuçları saniyeden daha kısa bir sürede sunulup, etkinlikler ve sporcularla ilgili bilgileri aktarma da yine bu bilişim altyapısı üzerinden sağlanacak.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa