Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Okan Kurt'tan konkordato açıklaması - Magazin haberleri

        Yapılan açıklamada şirketin 'ekonomik buhran' yaşadığı kaydedilerek, var olan borçların ödenmesinin amaçlandığı kaydedildi. Geçtiğimiz aylarda hacizlerle gündeme gelen Martaş'ın 100 milyonlirayı aşkın borcu bulunuyor. Şirketin filosundaki TIR'ların önemli bir kısmı, alacaklılar tarafından haczedilmişti.

        Okan Kurt adına Av. Şenol Çilek imzası ile yapılan açıklamada şöyle denildi:

        Son günlerde müvekkilim Okan Kurt ve hissedarı olduğu Martaş Şirketler grubu ile ilgili olarak içinde bulunduğu ekonomik buhran sebebiyle tarafımızdan Mersin Asliye Ticaret Mahkemesine konkordato talebinde bulunulmuş, yapılan ön inceleme neticesinde mahkeme tarafından konkordato için geçici mühlet verilmiştir.

        Bilindiği üzere konkordato talebi şirket ve şahısların borçlarının yapılandırılarak ödenmesi esası üzerine kurulmuş olup, temel amaç borçluların borcunu ödeyebilme kabiliyeti içinde olması, alacaklıların alacaklarını tahsil edebilmesi esasidir. Müvekkillerim konkordato suresince tüm borçlarının yapılandırarak ödemek kabiliyetive niyetindedir. Talebimiz, tamamı ile şirketlerin devamlılığını sağlamak tüm borçların ödenmesi esasi üzerine kuruludur.Bu vesile ile basında çıkan müvekkillerimin mal kaçırdıkları yönündeki haberlerin gerçeğiyansıtmadığı, bu durumun konkordato müessesesinin ruhuna aykırıolduğu hususunu kamuoyunun bilgisine arz ederiz.

        BURÇLAR

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa