Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Niğde’de yıkılmaya yüz tutmuş, tarihi değerlerimiz restorasyonu yapılarak gelecek nesillere de aktarılacak.

        Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde’de kamulaştırılan 7 tarihi konağın restorasyonun yapılarak kültürel ve sanatsal alanlarda kullanılacağını söyledi.

        Niğde Kalesi çevresinde bulunan tarihi Niğde evlerinin topluma kazandırılacağını belirten Vali Şimşek şunları dedi: “ geçtiğimiz aylarda kamulaştırılan 7 tarihi Niğde konutları için proje maliyeti için Kültür ve Turizm Bakanlığından 270 bin TL Kayseri Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğüne gönderildi. Önümüzdeki hafta rölöve ve anıtlar Müdürlüğünden bir uzman ekip valilik ve yerel yönetim ile bunların kullanış maksatlarına uygun olarak proje ihalesinin esaslarını belirleyecek. Bu binalardan birini misafirhane, birini geleneksel Niğde Evi, birini Resim atölyesi, birini Türk İslam Sanatları Atölyesi, birini Müzik evi gibi kültürel ve sanatsal maksatlı kullanmayı planlıyoruz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Niğde İlçeleri
        Tüm Niğde Haberleri
         Niğde

        Niğde

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa