Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Niğde'de Demirkazık Dağı'nda yoğun sis nedeniyle mahsur kalan 3 dağcı, 13 saat sonra helikopterden sarkıtılan halatla bulundukları bölgeden tek tek kurtarıldı.

        İstanbul ve Kocaeli Zirve Dağcılık Kulübü üyeleri Hazar Altıntaş, İkra Tülek ve Sercan Eren, dün Demirkazık Dağı'na tırmanışa geçti. Tırmanışı yapan 3 dağcı, 3 bin 750 rakımlı Demirkazık Dağı'nın zirvesine çıktı. İnişe geçen dağcılar, 3 bin 500 metredeki Peck Kulvarı'nda yoğun sis nedeniyle devam edemedi. Mahsur kalan dağcıların, saat 19.00 sıralarında aradıkları jandarmaya mahsur kaldıklarını haber vermesi üzerine bölgeye AKUT, AFAD, UMKE ve JAK ekipleri sevk edildi.

        Dağcılar İkra Tülek, Sercan Eren ve Hazar Altıntaş, ekiplerin 13 saat süren çalışmalarının ardından sabah saat 08.00 sıralarında kurtarıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı helikopterle Demirkazı Dağ Evi'ne getirilen dağcılar, kontrol için Çamardı Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

        Dağcılar iniş sırasında rotalarını kaybetmiş ve halsiz düştükleri için hareket edememişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Niğde İlçeleri
        Tüm Niğde Haberleri
         Niğde

        Niğde

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa