Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NİĞDE (AA) - Niğde'de yıllardır ihtiyaç sahipleri için yardım faaliyeti yürüten esnaf Mehmet Koç, hayırseverlerin katkısıyla temin ettiği temizlik malzemelerini Suriyeli sığınmacılara dağıttı.

        Mehmet Koç, ihtiyaç sahipleri için yardımseverlerden temin ettiği gıda malzemesi, çeyizlik, halı, ev eşyası ve temizlik malzemelerini 2001 yılında kiraladığı depoda topluyor. Koç, daha sonra bunları dar gelirlilere ulaştırıyor.

        Mehmet Koç, hayırseverlerin desteğiyle topladığı 250 koli temizlik malzemesini, kentte barınan Suriyeli ailelere dağıttı.

        Yardım faaliyetlerine yaklaşık 20 yıl önce başladığını belirten Koç, "Zekatımı vermek için cami imamından yardım istemiştim. İmamın gösterdiği aileye yardım etmek çok duygulandırdı. Daha sonra dar gelirli ailelere Allah rızası için ne yapabilirim düşüncesiyle yola çıktım. Bağlantı kurduğum varlıklı insanlardan yardım toplayarak bizzat ihtiyaç sahiplerinin evlerine götürdüm." dedi.

        Kentte yaklaşık 3 bin dar gelirli ailenin kaydını tuttuğunu ifade eden Koç, şöyle konuştu:

        "Bu ailelere kıyafet, temizlik, gıda, halı ve çeyizlik malzemeleri veriyoruz. Özellikle yetim ailelerin çocuklarına çeyiz yardımı yapıyoruz. Geçen ramazan ayında 8 bin kişiye ayakkabı ve kıyafet dağıttık. Ayrıca bize gelen para yardımlarını, yardımı yapacak kişi ile ihtiyaç sahibini buluşturarak yapıyoruz. Bu işi yaptıkça hayır sahipleri bana ulaşmaya başladı. Hayırseverlerin getirdikleri malzemeleri tespit ettiğim ailelere dağıtıyorum. Yine savaş mağduru Suriyeli ailelere de yardımlardan veriyoruz. Bugün de 250 aileye temizlik malzemesi verdik."

        Yardımların yerine ulaştığını gören hayır sahiplerinin mutlu olduklarını ve yardımlarını artırarak devam ettirdiklerini dile getiren Koç, vatandaşları bu konularda daha duyarlı olmaya çağırdı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Niğde İlçeleri
        Tüm Niğde Haberleri
         Niğde

        Niğde

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa