Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NEVŞEHİR (AA) - Kapadokya'da peribacaları arasında "Antik Kentler Konserleri" kapsamında düzenlenen "Senfoni ile Müziğimiz" konseri izlemek için bölgeye gelen farklı ülkelerin Ankara büyükelçileri, tarihi ve kültürel alanları ziyaret etti.

        Paşabağı Ören Yeri'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinliğin ardından bölgede konaklayan Çin Büyükelçisi Yu Hongyang, Zambiya Büyükelçisi Joseph Chilengi, Malta Büyükelçisi Carmel Vassalo, Makedonya Büyükelçisi Zvanko Mucunski, Hindistan Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya ve Guetamala Büyükelçisi Lars Henrik Pira Perez, Kapadokya’nın doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerini yakından görmek için tura katıldı.

        Kaymaklı Yeraltı Şehri, Göreme Milli Parkı, Uçhisar Kalesi ve Ürgüp Üç Güzeller mevkisindeki turistik alanları gezen büyükelçilere, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici eşlik etti.

        Bölgenin tarihi hakkında bilgi alan büyükelçiler, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ndeki bölgede, peribacaları arasında dolaştı.

        Çin Büyükelçisi Yu Hongyang, ziyaret edilen alanlarda bol bol fotoğraf çekti.

        Tüm Yerel Haberler
        Nevşehir İlçeleri
        Tüm Nevşehir Haberleri
         Nevşehir

        Nevşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa