Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Netanyahu ile Trump ABD'nin Suriye'den çekilme kararını görüştü

        İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamada,Netanyahuile Trump'ın telefonda görüştüğü belirtildi.

        İki liderin ABD'nin Suriye'den çekilme kararını ele aldıkları aktarılan açıklamada, "Trump veNetanyahu, İran saldırılarına karşı mücadelede İsrail ile ABD arasındaki iş birliğinin artırılmasına yönelik fikir alışverişinde bulundu." ifadesine yer verildi.

        ABD'nin Suriye'den çekilme kararının ardındanNetanyahuile Trump arasında gerçekleşen bu ilk telefon görüşmesinin içeriğine ilişkin daha fazla bilgi verilmedi.

        Netanyahu, ABD'nin Suriye'den çekilme kararına ilişkin yaptığı değerlendirmede "İran'ın Suriye'deki temerküz çabalarına karşı operasyonlarımızı çok sert bir şekilde sürdüreceğiz. Bu iki sahadaki (Lübnan sınır hattı ve Suriye) çalışma hızımızı düşürmeyeceğiz, bilakis daha da güçlendirerek artıracağız." demişti.

        İsrail Başbakanı dün ABD'nin Suriye'den çekileceği haberleri basına yansıdıktan sonra yaptığı açıklamada da hem Başkan Trump hem de ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yla karar öncesi telefonla görüştüğünü ve Washington yönetiminin kendisini çekilme kararına ilişkin bilgilendirdiğini söylemişti.

        Netanyahudünkü açıklamasında ayrıca çekilmenin ABD'nin kendi kararı olduğunu vurgulayarak "Çekilme takviminin nasıl uygulanacağı ve bize etkilerinin neler olabileceği üzerinde çalışmalar yürüteceğiz. İsrail'in güvenliğinin devamı ve bölgede güvenliğimizin sağlanması için gerekli adımları atacağız." ifadelerini kullanmıştı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa