Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa NATO'dan Rusya'ya 'askerlerini çek' çağrısı!

        Gottemoeller, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki temasları kapsamında Dışişleri Bakanı Davit Dondua ile bir araya geldi.

        Gottemoeller, görüşmenin ardından yapılan ortak basın toplantısında, NATO olarak Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ile egemenliğine, Abhazya ve Güney Osetya dahil destek verdiklerini vurgulayarak, "NATO, Gürcistan'ın bağımsızlığını, egemenliğini ve uluslararası sınırlar içerisinde tanınmış toprak bütünlüğüne tam destek vermektedir." dedi.

        Rusya'nın Karadeniz Bölgesi'nde askeri faaliyetlerini güçlendirmeye devam ettiğine dikkati çeken Gottemoeller, bundan endişe duyduklarını, NATO için Karadeniz güvenliğinin öncelikli olduğunu ifade etti.

        REKLAM

        Gottemoeller, "NATO, Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tam olarak destekliyor. Rusya'yı ülkenizden asker çekmeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

        NATO Genel Sekreter Yardımcısı, "Gürcistan'ı seçtiği rotada yürümeye devam etmeye çağırıyoruz çünkü o mutlaka NATO üyesi olacak." açıklamasında bulundu.

        Gürcistan Dışişleri Bakanı Dondua da Rose Gottemoeller'le ülkesinin NATO ile entegrasyon sürecini, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya ile Güney Osetya'daki gelişmeleri ve Karadeniz'in güvenliği konularını değerlendirdiklerini kaydetti.

        Gürcistan'ın NATO ile entegrasyonu sürecinde etkili adımlar attığını dile getiren Dondua, ülkesinin bir NATO üyesi olması için gereken tüm mekanizmaları barındırdığını dile getirdi.

        Gottemoeller, Tiflis ziyareti kapsamında Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile de bir araya gelecek.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa