Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Resim Mustafa Ayaz sergisi 3 Kasım'a kadar İş Sanat'ta

        Resme ilk başladığı dönemlerde soyut-dışavurumcu eserlere imza atan sanatçı, 1970’lerde kaligrafik bir anlayışa yöneldi. Karadenizli olan sanatçı bölge hayatını ve kadınlarını yakından gözlemlemiş olmasının etkisiyle, günlük yaşamda kadın figürünün öne çıktığı resimler yapmaya başladı. Mustafa Ayaz, eserlerinde genellikle başköşeye oturttuğu kadın figürü ve kimi zaman çevresinde yer alan kendi portresiyle hem kadın-erkek ilişkilerine göndermelerde bulunuyor hem de sürekli anlattığı gösterişli bir kadın imgesini vurguluyor.

        Mustafa Ayaz
        Mustafa Ayaz

        Resim sanat ını kendini arama yolculuğundaki bir araç olduğunu belirten Ayaz, retrospektifi için, “Konuşmayı, yazmayı öğrenme ve plastik anlatım dilinin, yaşamımız ve düşüncemiz doğrultusunda giderek nasıl değiştiğini, nasıl bir karakter çizgisi oluşturduğunu görmek ve göstermek istedim” diyor. Resme olan tutkusunu ise şöyle anlatıyor: “Severek çiziyorum, çizerek seviyorum.”

        Kariyeri boyunca çok sayıda kişisel sergi açan, karma sergiye katılan, eserleri yurt içinde ve dışında birçok özel koleksiyonda yer alan sanatçının incelikle işlenmiş figürlerinin izlenebileceği sergi, 3 Kasım'a kadar İş Sanat Kibele Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa