Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'un içme ve sulama suyu sorununu büyük ölçüde çözmesi beklenen Alparslan2 Barajında çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

        Muş'un Varto yolu üzerinde bulunan Alparslan2 Barajındaki yapım çalışmaları yeniden hız kazandı. EnergoPro ve Murat Nehri A.Ş. tarafından yürütülen çalışmaların ardından barajın su tutması ile birlikte Muş Ovasındaki tarım arazilerinde sulama sıkıntısı yaşanmayacak. Yapımı devam eden Alparslan2 Barajı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Alparslan2 Barajının kentin en önemli projeleri arasında olduğunu söyledi. Barajın tamamlanması ile çok ciddi bir enerji üretimi yapılacağını ifade eden Şimşek, "Alparslan2 Barajımız, ilimizin en önemli projelerinden birisidir. Alparslan2 Barajımız hem ülkemize ciddi şekilde enerji üreten bir baraj olacaktır hem de Muş Ovamızın 780 bin dönümünü sulamaya yardımcı olacak bir projemizdir. Artı bizim Muş merkez, Korkut ve Hasköy ilçelerimiz, merkezdeki 9 tane beldemiz, 41 köyümüz ile üniversitemiz olmak üzere içme suyu temini projesidir. Şu anda EnergoPro kurduğu Murat Nehri Enerji A.Ş. diye lisanslandırdığı firmayla son bir yıldır çok hızlı bir şekilde çalışmaya başladı. Umut ediyoruz ki kısa süre içerisinde projeyi bitirmeyi hedefliyoruz. Şu anda ciddi bir çalışma var. Onların hedeflediği ve iş programına göre inşallah 2019'un sonu ve 2020'nin başında özellikle içme suyu temini ve bu sene inşallah Muş Ovamızın birinci etabı olan 168 bin dönümünün sulama projesi ihale edilecektir. Onun sulama kısmı ve artı daha da ötesi enerji elde etmek için bütün gayretle çalışmalar sürüyor ve takibini yapacağız" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa