Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ merkeze bağlı Bağlar köyünde, lahana üreticiliği yapan Ömer Yenmez, fideleri Batman'ın Sason ilçesinde lahanaları ise Muş'ta yetiştiriyor.

        İklim şartları dolayısıyla fideleri, sıcak olan Sason ilçesinde, lahanaları ise Bağlar köyünde yetiştiren üreticilerden Ömer Yenmez, işin çok karlı olduğunu söyledi. Şubat ayında 3 bin fideyi Sason'da ektiğini anlatan Yenmez, "Nisan ayında ise köye getirip, tarlaya ektik ve temmuz sonu, ağustos başında lahana hasadını başlattık. Köyümüzdeki lahana üreticileri haziran ayı ortasında fideleri ekip, eylül ayında hasadına başlıyor. Yani ben, ürünü 1 ay erken toplamaya başlıyorum. Muş'ta mevsimin en erken lahanasını ben yetiştiriyorum. Lahananın tanesini 78 liradan satıyorum. Benim lahanalarım bittikten sonra köy halkı lahanaların hasadına başlıyor. Köylünün ürünü aynı zamanda yetiştiği için lahananın bir tanesi 45 liradan satılıyor. Ben erken yetiştirdiğim için piyasada benim üründen başka ürün olmadığından köylünün satış fiyatının üstünde satarak, daha fazla kazanç elde ediyorum" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa