Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş Yıldız Alparslan Tarım İşletmesince 25 bin dekarda ekilen buğdayın hasadına 15 gün erken başlandı.

        Muş Yıldız Alparslan Tarım İşletmesi Müdürü Nufil Yeşilyurt, bu yıl 25 bin dekarda buğday ekimi yaptıklarını ve şu anda 13 döver biçerle hasada başladıklarını belirtti. Hava koşulları nedeniyle geçen yıllara göre 15 gün erken hasada başladıklarını, verim ve kalite açısından iyi olduğunu vurgulayan Yeşilyurt, “Verimlerde uzun yılların en yüksek verim seviyesine ulaşacağını ve verimi 450500 kilo bandında bekliyoruz” dedi.

        Ürünlerin gelişiminin hava şartlarının çok normal geçmesinden ötürü olumlu yönde etkilendiğini söyleyen Yeşilyurt, “Buğday verimlerinde uzun yılların en yüksek verim seviyesine ulaşılan bir yıl olacağını bekliyoruz. Gerek işletmemizde, gerekse bölgede verimlerin yüksek olması kaliteye de yansımıştır. Bizim üretimimiz tamamen tohumluk amaçlı yapılmaktadır. Başta bölge çiftçilerimiz olmak üzere genelde İç Anadolu Bölgesinde dağıtımını planlamaktayız. Sertifikalı buğday tohumu yüksek kaliteli ve yüksek çeşitlerdi. Bu nedenle aşırı talep vardı. Sertifikalı tohumlar, modern tesislerimizde hazırlanmaktadır. Dolaysıyla yüzde 25 civarında verim artışı sağlanmaktadır” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa