Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas’ta ürettiği 55 ton danelik yem ve 50 ton saman balyasını üreticilere dağıttı. Üreticilere yaklaşık 1 milyon 300 bin TL değerinde kaba yem desteği sağladı.

        Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2 bin 150 hayvana sağlanan kaba yem desteğinin yanında üreticilerin kendi ürettiği sütleri hijyenik ortamda saklayabilmeleri ve katma değerinin artması amacıyla Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne 5 ton kapasiteli süt soğutma tankı desteklemesinde bulundu.

        Muğla’nın verimli topraklarıyla önemli bir tarım kenti olduğu belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, üretimde yükselen maliyetlerin çiftçilerin belini büktüğünü ve bunun biran önce ortadan kaldırılması için gereken tarım politikalarının hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Üretimde kadının rolünün büyük olduğunu belirten Başkan Gürün, “Tarımda kadın emeğine, kadının gücüne güveniyoruz. Toprağına sahip çıkan kadınlarımız oldukça gelecekle ilgili bir endişe taşımıyorum. Milas’ımız, Muğla genelinde en fazla büyükbaşa sahip ilçemiz. Milas Belediyesi ve kooperatifimiz ile işbirliği yaparak yaklaşık 340 dönüm araziye yem bitkisi ekimi yaptık ve bugün elde ettiğimiz kaba yem ve danelik yemi üreticilerimize dağıtıyoruz. Tarımdaki ekonomik koşullar nedeniyle zor durumda olan üreticimize destek olarak onların üretimde kalmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu destekle yaklaşık 1 milyon 300 bin TL değerinde bir katkı sağlamış oluyoruz. Önümüzdeki yıl 340 dönüm araziyi 600 dönüme çıkararak desteğimiz devam edecek. Tarım laboratuvarları, yerel tohum merkezi, meyve sebze kurutma tesisi, kooperatif desteklemeleri ve daha birçok hizmetle üreten bir Muğla için çabalıyoruz. Özellikle kooperatiflerimize destek veriyoruz ve güç birliği yapıyoruz. Sadece et, süt değil et ve süt ürünlerinin üretimini de teşvik ediyoruz. Markalaşmamız, birlikte üretmemiz gerekiyor. Çok yakında “Kooperatifler Birliği” kuruluşu içinde adımlar atacağız. Üretim kazanca dönüşecek, katma değeri yüksek ürünlere gençler toprağına dönecek. Kırsal ve kıyısal birlikte gelişecek. Muğla tarım, hayvancılık, turizm ve kültür kenti. En büyük zenginliği de sevgi, hoşgörü ve güler yüzü benimsemiş insan zenginliği. Birbirimize güvenelim, umutlu yarınlara birlikte yürüyelim” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa