Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muğlalı öğrenciler, Eskişehir’de yapılan Türkiye Hava Sporları Roket Şampiyonası’nda tüm hünerlerini sergiledi.

        Kavaklıdere Menteşe Ortaokulu öğrencisi Ecrin Bircan, Yıldız Kızlar roket kategorisinde Türkiye 3’üncüsü olurken Yıldız Kızlarda Semiha Nur Tekin ile Yıldız Erkeklerde Mehmet Efe Bakır ise Türkiye 5’incisi oldu. Genç Erkekler kategorisinde ise Kavaklıdere Sadık Göçen Anadolu Lisesi öğrencisi Erkan Erdal ise 49 rakibin arasında, Türkiye 9’uncusu oldu.

        Muğla’da 20 Nisan 2022’de yapılan Hava Sporları Roket Yarışması’nda, ilimizi temsil etmeye hak kazanan Kavaklıdereli öğrenciler, Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından davet edildikleri Roket Şampiyonası’nda, tüm hünerlerini sergiledi.

        TEKNOFEST İl Koordinatörü ve Hava Sporları Federasyonu Temsilcisi Can Gökovalı’nın eğitim verdiği ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Fatma İşlek danışmanlığında kendi roketlerini tasarlayan ve yerli roket motoru kullanan öğrenciler, hazır yapım roket ve ithal roket motoru kullanan birçok rakibin karşısında, başarı kaydetti.

        Danışman Öğretmen Fatma İşlek “Bu çalışmamızda, maddi manevi desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven'e, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir'e, Kavaklıdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuray Kabaş'a, Muğla Hava Sporları Federasyonu Temsilcisi Can Gökovalı'ya ve okul idaremize, öğrencilerimiz adına çok teşekkür ederiz. TEKNOFEST’te de ilimizi en güzel şekilde temsil etme gayesiyle çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa