Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muğla'nın Milas ilçesinde mahalle sakinleri karşılaştıkları domuz sürüsüne yiyecek vererek besledi.

        Milas’ın Güllük Mahallesi'nde deniz kenarında yürüyüş yapan bir gurup vatandaş yürüyüş esnasında domuz sürüsü ile karşılaştı. Hayvanlarla son zamanlarda sıklıkla karşılaştıklarını ifade eden mahalle sakinleri yanlarındaki yiyeceklerden domuzlara vererek besledi.

        Mahalle sakinlerinden emekli öğretmen Aysel Özkaya Mergen’in, “Hayvanlar yaşadıkları açlık hissiyle korku sınırlarını aşıp, korktukları bizlerle yaşamaya başladılar. Aslında vahşi diye biz de onlardan korkuyoruz ama görüyorum ki hayvanlar sanki evcilleşmiş ve asıl onlar bizlere korku dolu gözlerle bakıyorlar” dedi.

        Her canlının bir yaşam alanı olduğunu ve insanların keyfi uğruna diğer canlıların alanlarını işgal ettiğini de sözlerine ekleyen Mergen, “Hayvanlar aç olduğu için şehre yaklaşıyor. Bizler de Güllük halkı olarak ekmek, elma muşmula, marul gibi yiyecekler götürerek onları besliyoruz. 1 metre yakından besleyebiliyoruz, düşünün artık. Bazı günler çok kalabalık oluyorlar. Birkaç gün önce 2530 kadar varlardı. Biz insanoğlunun bu işgali sürdüğü sürece bu tablo her geçen gün daha da kötüye gidecektir” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa