Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muğla’nın Yatağan İlçesindeki maden alanlarına, ÇED raporu süreci işletilmeden, yeraltı ocağı için ruhsat verildiği iddiası ile Muğla Büyükşehir Belediyesi ruhsatın iptali için dava açtı.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada yeraltı ocağının açılması ile çok sayıda vatandaşın kullandığı yeraltı su kaynaklarının kirleneceği belirtildi. Büyükşehir Belediyesi yeraltı ocağı faaliyeti sonucunda meydana gelecek olan ve geri dönüşü mümkün olmayacak zararların önüne geçilmesi amacıyla, işyeri açma ve çalışma ruhsatının iptali talebiyle gerekli hukuki süreç başlattı.

        Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan incelemelerde bu bölgenin yeraltı suyunun kirlenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirtildi. Özellikle maden çalışmalarının Yatağan ilçe merkezi ile beraber 40 mahallenin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan, Bahçeyaka, Bozarmut, TurgutDipsiz Yeraltı Suyu Havzalarında kirliliğe neden olacağı belirtilerek ; “Bu havzalarda yapılacak çalışmadan dolayı havza içerisindeki yeraltı suyu akiferinde meydana gelecek olan azalmalardan dolayı önümüzdeki süreçte çok sayıda vatandaşın olumsuz olarak etkileneceği ve telafisi mümkün olmayacak su temin sorunlarıyla karşı karşıya kalınabileceği tespit edilmiştir. Bu nedenle yeraltı ocağı faaliyeti sonucunda meydana gelecek olan geri dönüşü mümkün olmayacak zararların önüne geçilmesi amacıyla hukuki süreç başlatılmıştır” denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa