Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçtiğimiz yaz yaşanan yangında 13 bin 650 hektar orman alanı yanan Muğla’nın Marmaris ilçesinde yeniden ağaçlandırma çalışmaları devam ederken belediye ekipleri de bellerine bağladıkları halatlarla, dik yamaçlarda AKUT üyeleriyle birlikte fidan dikti.

        Marmaris’te geçtiğimiz yaz meydana gelen orman yangınında bitki örtüsünü kaybeden yerlerde aşırı yağışlar da seller ve toprak kaymalarına yol açmıştı. Marmaris İçmeler yolu üzerinde meydana gelen erozyon sonucunda istinat duvarı çökmüş ve dik bir yamaç oluşmuştu. Marmaris Belediyesi bu yamaca AKUT ve Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi. Normal yollardan fidan dikiminin zor olduğu yaklaşık bin metrekarelik alana bellerine halat bağlayarak çıkan AKUT gönüllüleri 30 adet Japon soforası fidanı dikti.

        Halatların bir ucunu üst kısımlardaki ağaçlara bağlayan ve aşağı sarkan iki AKUT gönüllüsü fidanların dikileceği alanları kazmalarla kazdı. Ardından fidanları diken gönüllüler kucaklarında taşıdıkları damacanalarla fidanlara can suyunu verdi. Akasya türü ağaçlardan olan Japon soforasının çok hızlı büyüdüğünü, kök yapısıyla toprağa sıkı sıkı tutunduğunu belirten belediye yetkilileri Temmuz Ağustos’ta açan krem rengi çiçeklerin de arılar için polen deposu olduğunu ifade etti.

        Yangın ardından da seller nedeniyle doğanın dokusunda kayıplar yaşandığını söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Yanan alanları tekrar yeşillendirmek için elbirliğiyle çalışmalara devam ediyoruz. Bugün de AKUT ve Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği ile birlikte heyelan meydana gelen alanda fidan dikimi yaptık. Kaybettiğimiz her ağacın yerine yenisi büyüyene kadar var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa