Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muğla'nın Köyceğiz İlçesi Müftülüğü, Toparlar 46 yaş gurubu Kuran Kursu öğrencilerine Kur’anı Kerime geçme töreni gerçekleştirildi.

        Toparlar Kuran Kursu’nda yapılan törene İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz, Din Hizmetleri Uzmanı Mustafa Özdil, misafirler ve öğrenci velileri katıldı. Program minik öğrencilerin salavatları, tekbirleri ve gösterileri ile başladı. İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz programda minik öğrencileri tebrik ederek konuşma yaptı. Müftü Karagöz konuşmasında, “Rasülullah (sav) Efendimiz bir Hadisi Şerifleri'nde buyuruyor ki “Kur’anı Kerim’i okuyun, onu öğrenin ve okutun. Kur’anı Kerim’i öğrenen okuyan ve gereğini yapan kimse her tarafa koku yayan misk dolu bir kaba benzer. Kur’anı Kerim’i öğrendiği halde (onu okumayan ve okutmayan) yatıp uyuyan kimse ise ağzı bağlı misk kabına benzer”(Tirmizi) buyurmuşlardır. İşte bu gün çocuklarımızın Kur’anı Kerim’e geçmelerinden dolayı yaşadıkları sevince ortak olmak için toplandık. Dinimizi öğrenmeye başlayan bu yavrularımızın hayatları boyunca dinine, vatanına ve milletine hizmet eden, faydalı birer insan olarak yetişmelerini Yüce Mevla’dan temenni ve niyaz ediyorum. Siz değerli ailelerimizi ve 46 yaş Kuran Kursu öğreticisi Esma Hocayı ve tüm Kuran Kursu hocalarımı kutluyorum” dedi.

        Müftü Karagöz, konuşmasından sonra Kur’an okumaya başlayan öğrencilerden birisi ile birlikte günün anısına hazırlanan pastayı kesti. Öğrencilere yapılan ikramlar, çeşitli hediyelerin verilmesi ve akabinde hatıra fotoğrafı çekimi ile program sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa