Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muğla’nın Bodrum ilçesinde denizde hareketsiz halde duran Akdeniz fokunun ölü sanan balıkçı yanına yaklaştığında ölü takliti yaptığını anlayınca şok oldu.

        Yalıkavak Mahallesi Küdür Mevkiinde kıyıya yakın bir mesafede balık avlayan bir gurup balıkçı deniz içerisinde hareket etmeden duran Akdeniz foku ile karşılaştı. Nesli tükenmekte olan ve koruma altında olan foku yanına yaklaşan balıkçı fokun hareket etmemesinden şüphelenerek deniz dibi kamerasıyla Akdeniz fokunu çekmeye başladı. Bir müddet foku inceleyen ve kayıt altına alan balıkçı fokun hareket ettiğini görünce bir anda şok oldu. Dakikalarca hareketsiz bir şekilde duran fok bir anda bölgeden uzaklaşarak gözden kayboldu.

        Görüntüleri çeken balıkçı ise normalde bu bölgede foklarla karşılaştıklarını ifade ederek “Biz balık tutarken uzaktan bizi izliyorlardı. İlk kez bu kadar yakınımızda gördük foku. Önce yaralı yada ölü zannettik yaklaşıp video çektik daha sonra hareket eden fok gözlerden kayboldu. Sağlık sorunu görülmüyordu, hiçbir yerinde yara yoktu. Ölü takliti yaptı sonrada gözden kayboldu” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa