Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fırat AKAY/BODRUM (Muğla), (DHA)- MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, 4 bin yıllık geleneğin yaşatıldığı 'Nartugan' kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Bando yürüyüşünün ardından  yakılan ateşin etrafında müzik eşliğinde doyasıya eğlenen vatandaşlar, sembolik hayat ağacına renkli çaputlar bağlayıp dilek tuttu.

        Nartugan olarak bilinen yeniden doğuş bayramı her yıl en uzun gecenin yaşanacağı 21 Aralık'ta kutlanıyor. Bu kapsamda, Gündoğan Mahallesi'nde Kent Konseyi Gündoğan Çalışma Grubu tarafından Nartugan etkinliği düzenlendi. Etkinlik, sembolik Gündoğan Nartugan heykeli önünde bando yürüyüşü ile başladı. Vatandaşların alkışlarla eşlik ettiği bando yürüyüşü sahilde son buldu. Yoğun ilgi gösterilen etkinlikte, sahilde ateş yakıldı. Kutlamaya katılanlar, müzik eşliğinde dans edip, yakılan ateşin etrafında halay çekti. Katılımcılar o anları cep telefonlarıyla görüntüleyerek ölümsüzleştirildi. Sembolik hayat ağacına renkli çaput bağlayan vatandaşlar, dilek tuttu. Etkinlik; yöresel yiyecek, takı, kitap stantlarıyla renklendirildi. Öte yandan, etkinlikte sanatçı Barış Kömürcüoğlu sahne alırken, unutulmaz dakikalar yaşandı.

        Bodrum Kent Konseyi Gündoğan Çalışma Grubu Üyesi Dilek Yarar, "Bugün 2 senedir pandemi yüzünden ara verdiğimiz Nartugan şenliklerimize bu sene tekrardan başladık. Nartugan ateşimiz yakıldı. Bandodan sonra uzun bir aradan sonra Gündoğan'da konser olacak. Yiyecek ve el sanatlarının bulunduğu tezgahlarımız var. Herkes çok özlemiş ve herkes çok eğleniyor. O yüzden çok mutluyuz" dedi.DHA-Genel Türkiye-Muğla / Bodrum Fırat AKAY

        2021-12-21 19:26:20

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa