Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muğla’da yaz mevsiminde artan kuraklık sonrası kışın beklenen yağışlar yüz güldürmedi. Baraj seviyeleri geçtiğimiz yıla oranla bir miktar artış gösterse de istenilen seviyeye ulaşmadı.

        İl genelinde son bir aydır yaşanan yağışlar sonrası Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğünden alınan baraj oran bilgilerine göre, kuraklıktan en çok etkilenen Mumcular barajı geçen yılın Aralık ayına göre sadece yüzde 3 arttı.

        Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında iklim değişikliğinin etkilerinin devam ettiği belirtilirken, vatandaşların su tasarrufu konusunda daha dikkatli olmaları istendi. Açıklamada “Ağustos ayında Mumcular barajı tamamıyla kurumuş Bodrum’un içme suyu Geyik Barajından sağlanmıştı. Ağustos ayında seviyesi yüzde 10’un altına düşen Mumcular Barajı o günden bu güne yüzde 23 seviyesine ulaştı. Bu oran geçen yılın Aralık ayına göre ise yüzde 3 oranında artmış gösterdi. Geyik Barajı 2020 Aralık ayında yüzde 59 iken 2021’da yüzde 40 seviyesinde. Daha önceki yıllarda yüzde 120 seviyelerindeki Marmaris Atatürk Barajı 2020 yılı Aralık ayında 82, 2021 yılında ise yüzde 95 seviyesine ulaştı. Bu rakamlar iklim değişikliğinin, ülkemizde ve Muğla’mızda gördüğümüz etkilerinin devam ettiği net olarak anlaşılıyor. Vatandaşlarımızın su kullanımında daha dikkatli olmaları ve tasarruf etmeleri geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlayacaktır” denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa