Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla), (DHA)- MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, katıldıkları 'Doğu Akdeniz-2021' tatbikatının ardından çarşı iznine çıkan Pakistanlı askerlerin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk sevgisi dikkat çekti. Pakistanlı bir grup asker, Kordon Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Milli Savunma Bakanlığı'nın, Doğu Akdeniz'de, 1-12 Kasım'da 11 ülke ile müşterek gerçekleştirdiği 'Doğu Akdeniz-2021' tatbikatına gelen Pakistanlı askerler, ülkelerine dönüş öncesi çarşı iznine çıktı. Askerler, Atatürk Caddesi sahil yolu, Kapalı Çarşı ve Yat Limanı'nda gezdi.

        Kordon Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na gelen Pakistanlı askerler, cep telefonu kamerasıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Türkiye ile Pakistan'ın kardeş olduğunu söyleyen Pakistanlı asker, "Tatbikat için Marmaris'te bulunuyoruz. Bugün son günümüz ve ülkemize güzel anılarla geri döneceğiz. Marmaris çok güzel ve insanlar arkadaş canlısı. Atatürk'ü ülkemizde çok duyuyoruz. Kendisi Türkiye'nin kurucusu ve modernleşme sebebi olduğunu biliyoruz. Türkiye çok modern bir ülke. Hem Avrupalı hem de gelenek görenekleri çok sağlam. Türkiye, birçok kültürü bir arada yaşatan bir ülke. Mustafa Kemal Atatürk ülkenizin kurucusu. Ortak yanlarımız çok olduğu için Pakistanlılar Türkiye'de yaşasaydı zorlanmazlardı. Buradan birçok güzel hatırayla ülkemize döneceğiz" dedi.DHA-Genel Türkiye-Muğla / Marmaris Ali GÜNDOĞAN

        2021-11-13 13:52:23

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa