Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), (DHA)MUĞLA´nın Marmaris ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen fener alayına yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Vatandaşlar, marşlar ve sloganlar eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ile 4,5 kilometre yürüdü.

        Marmaris Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 98´inci yıl dönümünde, saat 20.00´de fener alayı düzenledi. Ketenci Kavşağı´nda aralarında yerleşik yaşayan İngiliz, Rus ve Alman vatandaşlar, motosikletli ve bisikletli grupların da bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi, 1 kilometre uzunluğunda Türk bayrağı taşıdı. Ellerinde Türk bayrağı ve meşaleler bulunan, üzerinde Atatürk resimli tişörtlerle yürüyen gruba, evlerin balkonlarına çıkan vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. İzmir ve 10 `uncu Yıl Marşı'nın söylendiği yürüyüş boyunca 'Cumhuriyet´in Kalesiyiz' sloganları atıldı. 4,5 kilometrelik yürüyüşün ardından Kordon Caddesi´ndeki Atatürk Anıtı önünde toplanıldı.

        Aksaz Deniz Üs Komutanlığı´na bağlı askeri bando, kurulan platformda ilk olarak 10´uncu Yıl Marşı çalarak meydanı dolduran kalabalıkla birlikte söyledi. Marşlar ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün sevdiği şarkıların çalınması ile konser sonra erdi. Sanatçısı Onur Akın kutlama kapsamında sahne aldı. Sanatçıya zaman zaman vatandaşlarda eşlik etti. 

         DHA-Genel Türkiye-Muğla Ali GÜNDOĞAN

        2021-10-29 23:18:08

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa