Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)- MUĞLA'nın turistlik ilçesi Fethiye'de, 60 ülkeden 2 bin paraşüt pilotunun katıldığı 21'inci Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'ın zirvesindeki törenle başladı.

        Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'nde başlayan 21'inci Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Fethiye Belediyesi'nin ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) desteği ile düzenlenen festivalin açılış töreni, Babadağ'ın 1700 metre rakımlı pistinde gerçekleştirildi. 60 ülkeden 2 bine yakın akrobasi pilotu ve sporcuların katıldığı festivalde, paraşüt tutkunları, dünyanın en iyi uçuş pistleri arasında gösterilen Babadağ semalarını renklendirecek. Törenin açılışında konuşan Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, "Babadağ, coğrafi koşullarıyla yamaç paraşütü için dünyanın bir numaralı noktası. Burası çok büyük bir değer. Yabancı sporcular bölgemizi çok beğeniyor" dedi.

        Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise "Festivali, ekim ayı sonunda yapmamız turizm sezonuna can verdi. Önümüzdeki yıl paydaşlarımızla festivali dünyanın bir numarası yapmak istiyoruz. İnşallah bunu başaracağız" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından, hazırlıklarını tamamlayan paraşütçüler, uçuşlar gerçekleştirdi. Uçuşun ardından pilotlar, Belcekız Plajı'na iniş yaptı. Yerli-yabancı turistler ise denize girme ve paraşüt izleme keyfini bir arada yaşadı. Festival, 24 Ekim Pazar günü sona erecek. DHA-Genel Türkiye-Muğla / Fethiye Cavit AKGÜN

        2021-10-20 19:04:35

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa