Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ragbi Ligi Avrupa Şampiyonası D Grubu maçları, 1417 Ekim tarihlerinde Bodrum’da oynanıyor. Maçlar, kıran kırana geçerken bir oyuncunun ayağı kırıldı.

        Bodrum Belediyesi, Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) ve Türkiye Ragbi Ligi Derneği (TRLA) işbirliğiyle Ragbi Ligi Avrupa Şampiyonası D Grubu maçları, Bodrum’un Mumcular Mahallesi’ndeki Hüseyin Akar Tesisleri’nde oynanıyor. 4 takımlı D Grubu’nda Türkiye’nin yanı sıra Hollanda, Malta, Çekya yer alıyor.

        İlk gün Malta Çekya ve Türkiye Hollanda maçları oynandı. Maçlar adeta kıran kırana geçiyor. Sporcular, sayı kazanabilmek için kıyasıya mücadele etti. Maçlarda talihsiz bir anda yaşandı. Malta Çekya maçında ayağı kırılan Çekyalı sporcu, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Maç bir süre durdu. Maçları izlemeye gelen Mumcular Mahallesi sakinleri, Türkiye’ye maç boyunca destek verdi.

        Maçlarda Malta karşısında ilk yarıyı 16 6 önde bitiren Çekya, maçı 4016 yendi. Türkiye ise rakibi Hollanda’ya 38 18 yenildi. Şampiyonada üçüncülük ve final maçı 17 Ekim Pazar günü oynanacak.

        Türkiye Ragbi Ligi Derneği Başkanı Gürol Yıldız, “Süper bir şampiyonamız var. İlk defa Türkiye’de oynanacak Avrupa Ligi Şampiyonası. Bu grupta şampiyonluğu kazanacak takım 2025’te Dünya Ragbi Kupasına katılma hakkına sahip olacak. Bu sporun adı ragbi lig. 13’lü oynanıyor. 13 oyuncu sahada 80 dakika oynanan bir spor. Ragbi lig, 1895’ten beri oynanan bir spor. Bütün dünyada oynanıyor. Biz Türkiye Ragbi Ligi olarak 2016 yılında başladık. Bir deyim var, ‘Top geçer adam geçmez’ diye. Bu güreş ve futbolun karşımı bir spor.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa