Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Bayır Mahallesi'nin simgesi olan ve koruma altında tutulan anıt çınar ağacı, şiddetli rüzgara dayanamadı.

        Yaz dönemi yaşanan büyük yangında hasar gören ve Çevre ve Orman Bakanlığı ekiplerince özel yöntemlerle adeta tedavi edilen 35 metre boyundaki anıt ağacın, bugün yaşanan fırtınada 20 metrelik dalı kırıldı. Fırtına ile kırılıp düşen ağacın 20 metre uzunluğundaki dalı çevredeki işyerlerine zarar verdi. 1995 yılında 'Anıt Ağaç' olarak tescil edilen tarihi çınar ağacının 4 yıl önceki fırtınada yine bir dalı kırılmıştı. Bayır Mahallesi'nde yaşayan ve bölgede turistik işletmesi bulunan İsmail Alper, "Fırtına ile birlikte ağaçta hasar oluşunca durumu Marmaris Belediyesine bildirdik. Belediyeye bağlı ekipler bölgeye gelip çalışma başlattılar. Bölgede fırtına ve sağanak yağış devam ediyor" diyerek yangını az bir hasarla atlatan anıt ağacın, fırtınada yıkılmasından endişe ettiklerini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa